Orbán zsebpiszokja kikutatta, hogy a magyarok még nem akarnak nyitást

Majd a konzultáció után akarnak.

A magyarok ötven százaléka tartja megfelelően szigorúnak a november óta tartó intézkedéseket — legalábbis ez derül ki a Nézőpont Intézet 1000 fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatásából, amit amit február 2. és 4. között készítettek.

A felmérést a Magyar Nemzet számára készítették, és többek közt az is kiderül belőle, hogy a nyitáspártiak tábora mindössze 22 százalék.

A további szigorításokat kívánók (11 százalék) és a jelenlegi korlátozásokkal elégedettek (59 százalék) aránya összeadva jelenleg hetvenszázalékos — írja a lap.

A NI szerint az oltások számának növekedésével és a jó idő beköszöntével

nőni fog a nyitáspártiak száma.

A kutatásban azt is kiderítették, hogy a vírussal kapcsolatos intézkedések megosztják a baloldali szavazótábort: az Orbán Viktor munkájával elégedetlenek majdnem fele is a jelenlegi vagy szigorúbb intézkedések pártján van, 39 százalékuk nyitáspárti, de jelentős a körükben a további szigorításokat kívánók aránya is (18 százalék).

A NI felmérése szerint Budapesten is többségben vannak azok, akik a szigorú intézkedéseket megfelelőnek találják, arányuk 56 százalék.

 

Valódi Hírek