Hozzák nyilvánosságra a Pfizer-vakcina receptjét! — követelik a német művészek

A szegény országokon segítenének.

Németországban a Peng-Kollektíva nevű alkotói csoport azt követeli a BionTech cégtől, hogy szivárogtassák ki az általuk fejlesztett és a Pfizer által gyártott vakcina pontos receptjét.

Az akció célja az, hogy a recept felhasználásával más cégek is gyárthassák a vakcinát, így gyorsabban lehetne világszerte lelassítani a járványt.

A csoport ennek érdekében létrehozott egy weboldalt, amelyre a BionTech munkatársai anonym módon feltehetnék a vakcina gyártásához szükséges információkat.

A cég mindezidáig nem adta ki az adatokat, hiszen náluk van a vakcina szabadalma és ezáltal kizárólagos gyártók a Pfizerrel együttműködésben. Az aktivisták

azt kritizálják, hogy a vakcina fejlesztését a kormány finanszírozta, és ezáltal monopolhelyzet alakult ki, amely a vakcinahiányt világszerte még súlyosabbá teszi.

Az akció annak a társadalmi vitának a része, amely azt a célt szolgálja, hogy minél gyorsabban lehessen világszerte oltani a Németországban elsőként engedélyezett vakcinával. A jelenlegi állás szerint a világ legelmaradottabb régióiban 2023-ig tartana beoltani az embereket.

A kollektíva tagjai azzal vádolják a német céget, hogy a profitot fontosabbnak tartják az emberi életek megmentésénél.

 

Valódi Hírek