Megvan, hogyan akar nyitni Orbán: Zárt ülésen, a frakciójának mondta el

Ennyit a nemzeti konzultációról.

Orbán Viktor is részt vett a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciójának szerdai szezonnyitó ülésén, amit a szokásoktól eltérően ezúttal nem kétnapos vidéki összejövetelen, hanem a Parlamentben tartottak meg szerda délután.

A 24.hu értesülései szerint a miniszterelnök több mint kétórás beszédet tartott a kormánypárti képviselőknek a magyar járványhelyzetről, a vakcina-beszerzésekről, illetve szót ejtett az orvosi béremelésről is.

A lap úgy tudja, Orbán azt mondta, hogy

Magyarországon csak fokozatos nyitásra lehet számítani, a korlátozásokon csak az átoltottságtól függően enyhítenek.

Múlt csütörtökön, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján viszont még arról beszélt, hogy a február közepére tervezett online nemzeti konzultáció alapján fognak dönteni a nyitás kérdéseiről, így arról is, hogy egy lépésben, fokozatosan vagy teljesen nyissák újra az országot.

A kormányfő szerint viszont a járványügyi intézkedések idő előtti lazítása súlyos következményekkel járhat, amit szerinte jól bizonyít az is, hogy azokban az országokban, ahol akár csak napokra feloldották a korlátozásokat, durván romlottak a statisztikák.

A lap értesülései szerint Orbán Viktor emellett arról is beszélt, hogy

a kormánypártoknak a vírusidőszak lezárulta után, de ősztől mindenképp kampányüzemmódra kell kapcsolniuk a közelgő 2022-es országgyűlési választások miatt.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek