Arcpirítóan kitérő választ adott Müller Cecília Hadházy Ákosnak (+videó)

Egyenes az operatív törzs üléséről szólt vissza.

Mi is írtunk arról a félrement emailről, melyet Müller Cecília küldött kollégáinak, azzal kapcsolatban hogyan kellene visszautasítaniuk Hadházy Ákost, aki egy 17 milliárd forintos, uniós pénzekkel gazdálkodó projekt szerződéseibe akart betekintést nyerni.

Az országos tisztifőorvos arra kérte munkatársait, az eredeti indok helyett találjanak ki egy hihetőbb kifogást. A levél címzettjei közé azonban az ellenzéki képviselő is bekerült.

Az esetre Müller Cecília az operatív törzs hétfői ülésén próbált reagált.

Bár Hadházy nevét nem mondta ki, ismertette, hogy az NNK-nak valóban vannak olyan feladatai, amik kicsit háttérbe szorultak a védekezés miatt, ugyanakkor azt gondolja:

„Minden mást megelőz a pandémia megelőzése, mert emberéletekről van szó. Számos adatszolgáltatási igénnyel fordulnak hozzánk, mindenki türelmét kérem, mert bár folyamatosan teljesítjük ezeket az igényeket, de ezt is meg kell előzze, a járvány kezelésével kapcsolatos munka. Ez mindent meg kell, hogy előzzön. Néha érdekes kérdéseket kapunk, ezeket is megpróbáljuk teljesíteni, kérem türelmüket.”

Ez persze nem válasz arra, miért írta azt az érintetteknek:

“Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk (az uniós pénzek számonkérésére)? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozhatunk arra a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen, Cili.”

Valódi Hírek