Niedermüller Péter: A bulinegyed vendéglátóhelyeinek legalább 40 százaléka biztosan tönkrement

Legalább 20 százalék pedig a csőd szélén billeg.

Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének polgármestere az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a turizmus, a vendéglátóipar „elért a falig”, innen nincs tovább.

Szerinte a kerületben található „egykori” bulinegyedben az ott korábban meglévő vendéglátóipari egységeknek

több mint a 40 százaléka biztosan tönkrement, nem tudja újrakezdeni. Ám a polgármester szerint a gyakorlatban ennél is magasabb lehet a számuk, a 20-30 százalékuk ugyanis még mindig „billeg”.

Niedermüller szerint az általa említett 40 százaléknak nincs esélye arra, hogy a járvány lecsengése után talpra tudjon állni.

„Ehhez kellene egy nagyon határozott kormányzati támogatás” – mondta Erzsébetváros polgármestere, aki szerint a működéshez, fenntartáshoz szükséges összegeket is biztosítani kellene az államnak.

„És ez azért dráma, mert a kormány nem fogja föl, hogy itt nemcsak három vendéglőnek kellene kinyitnia. Ez egy irdatlan nagy iparág, amiből emberek milliói élnek” – hangsúlyozta Niedermüller.

A polgármester beszélt arról is, ők abban tudnak segíteni a vendéglátóegységeknek, hogy az önkormányzat moratóriumot adott a cégeknek a bérleti díjak kapcsán, és gondolkodnak azon is, hogy a teraszokkal kapcsolatos díjakkal mi legyen.

A teljes beszélgetést >>ITT<< lehet megnézni.

Valódi Hírek