BRÉKING: Megkérdezték Orbántól, mi lenne, ha meleg lenne a gyereke

De ez az MTI összefoglalójából véletlenül kimaradt.

Csak a lényeget felejtette el szemlézni Orbán Viktor Sternnek adott interjújából az MTI — írta meg a Telex.

Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy nagyinterjút adott a Stern című német hírmagazinnak Orbán Viktor miniszterelnök. Mint ilyenkor a legtöbb hírportál, mi is az MTI anyagát használtuk fel a cikkünkhöz.

A Telex azonban kiszúrta, hogy

az interjú kivonatából ezt-azt kifelejtett az MTI.

Az eredeti interjú címe:

„Orbán úr, mi lenne, ha a lányának muszlim barátja lenne?”

A lap feltette a kérdést a magyar miniszterelnöknek, hogy mi lenne, ha az egyik gyermeke melegként coming outolna. Orbán válasza szerint hála Istennek még nem kellett ilyesmivel szembenézniük, de a felesége és ő is természetesen ugyanúgy szeretnék a gyereküket vonzalmaitól függetlenül.

A riporter tovább ment: rákérdezett, hogy akkor mi lenne, ha ez a — tegyük fel — meleg gyermek szeretne örökbe is fogadni. Orbán szerint ebben a helyzetben is mindent átgondolnának, hogy miként tudnák segíteni a gyereküket.

„Keresztények vagyunk, és minden Isten kezében van: az ítélet, a büntetés és a kegyelem is.”

— fogalmazott.

Arra, hogy megváltoztatná-e egy ilyen helyzetben a nézőpontját a törvényeket illetően, azt felelte: ő az Alaptörvényre esküdött fel, abban pedig az áll, hogy az apa férfi és az anya nő.

Szerinte ez nem intoleráns magatartás.

A Meseország mindenkié című könyvvel kapcsolatban is kérdezték: szerinte a kisgyerekeket nem kellene kitenni a szexuális propagandának. Az említett könyv a miniszterelnök szerint nem egy kisebbség létezését mutatja be, hanem

„olyan meséket tartalmaz, amelyek szexuális propagandát fejtenek ki, és ezzel a gyermekek személyiségfejlődését befolyásolják.”

Mint mondta, Magyarországon a legtöbben egyetértenek azzal, amit mond, és ők egyébként nagyon toleránsak, de a gyerekeink fejlődjenek nyugodt körülmények között.

Majd megkapta a kegyelemdöfést a kérdéssel, miszerint mit szólna ahhoz, ha a lánya barátjáról kiderülne, hogy muszlim.

Orbán természetesen megkérdezné a lányát, hogy jól átgondolta-e, de ezzel a feladata véget is ér.

„A szülők nem élhetik a gyerekeik életét. Én valószínűleg arra gondolnék, hogy az Isten akarata. Az ember szereti a gyerekét bármilyen úton jár is. „

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek