Dobrev Klára: Orbán elveszítette a kontrollt a saját kormányzása fölött

Nem tud, és talán soha nem is akart kormányozni.

Az Orbán-kormánynak volna lehetősége arra, hogy segítsen a vállalkozóknak, munkavállalóknak, de nem arra használja a rendelkezésre álló forrásokat — mondta Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint a miniszterelnököt soha nem érdekelte a kormányzás, és

nem is tud kormányozni.

Mint fogalmazott: az Orbán-kormány brutálisan növelte a szakadékot a legszegényebbek és a leggazdagabbak között, ennek bizonyítására pedig egy ábrát is felmutatott.

Kijelentette, hogy nem talál szavakat arra, hogy a kormánynak lenne lehetősége segíteni az embereken, hiszen erre az Uniótól is kapott 110 milliárdos támogatást, mégsem segít.

„Ma Orbán Viktor bejelentette, hogy nem volt válságkezelés és nem segített az embereknek, és nem is lesz. Megint mit ajánlott fel? adósodjanak el a vállalkozók és az emberek”

— fogalmazott. A DK azért kérte, hogy a kormány részletesen és tételesen számoljon el a munkahelyvédelemre kapott összeggel, mert arról egyelőre nem tudni, hogy kik és mennyit kapnak belőle.

Szerinte Orbán ajánlata valójában az volt, hogy a kis- és közepes vállalkozások adósodjanak el; ahelyett, hogy megemelnék a munkanélküli segély összegét vagy a folyósítás időtartamát.

Megjegyezte, hogy bár Orbán sokat beszél a nemzetről, az nem egy elvont fogalom: a nemzet az a pincér, akinek most nincs munkája, és az a vállalkozó, aki 20 éve vezeti az éttermét, amit most bezárni kényszerül.

Mindenki annyit ér, amennyije van, idézte Lázár Jánost a politikus, hozzátéve, hogy pontosan eszerint az elv szerint működik az orbáni rendszer. A miniszterelnök a DK politikusa szerint úgy gondolkodik, hogy aki elveszítette a munkáját, az maga tehet róla.

Dobrev szerint mindez azt bizonyítja, hogy

a miniszterelnök elveszítette a kontrollt a saját kormányzása fölött.

„Egy miniszterelnöknek az a feladata, hogy adjon elég hitet ahhoz, hogy a közös ügyeinket és dolgainkat minél jobban tudjuk megoldani”

— mondta azzal kapcsolatban, hogy mi egy miniszterelnök feladata.

A teljes videót >>ITT<< tudod megnézni.

(Atv nyomán)

 

Valódi Hírek