Másfél milliárd forintnyi közpénzt nyelt be a volt miniszter fiának badacsonyi szállodabiznisze

Senkit nem hagynak az út szélén.

Másfél milliárd forintos állami támogatást kapott a fél éve megalakult Badacsony Heritage Company Kft. a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati forrásából. Ennek a cégnek az egyik ügyvezetője

Fellegi Áron, Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszter fia, valamint Petneházy Dávid, korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fidelitas-elnök.

Utóbbi apja, Petneházy Attila 2014 és 2018 között országgyűlési képviselő volt. A cég tulajdonosa a Fellegi Tamásék tulajdonában álló Willard Partners Zrt., illetve a Petneházyék tulajdonában lévő Promotheus Agency Bt.

Fellegi és Petneházy közös cége egyébként szállodafejlesztésre kapta a pénzt. Az összeget a Kisfaludy-program 2020-as keretéből kapták.

Fenyvesi Zoltán tapolcai fideszes országgyűlési képviselő tavaly december 23-án posztolt arról, hogy „egy befektetői csoport egy 70 szobás négy csillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban„. Nem sokkal később kiderült: az a „befektetési csoport” a Badacsony Heritage Company, azaz a kormányközeli szereplők közös vállalkozása.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek