Kiderült: Rogán Barbara családi birtoka nemcsak az ezer hektárral bővült a szuperhitelből az esküvő előtt

Hát igen, házasodni tudni kell.

A Nyugati Fény már korábban beszámolt róla, hogy Rogán Barbara családjával és két üzlettársukkal közösen 2020 novemberében másfél milliárd forintért vásárolt egy óriási, 1022 hektáros telket. Azóta kiderült: nem ez volt az egyetlen nagy értékű tranzakció a közelmúltból.

Rogán feleségének családja decemberben további területekkel gyarapította a családi vagyont:

két eladótól összesen potom 149 hektárnyi további földterületet vásároltak az eddigi több mint 1000 hektáros mellé.

A vásárlás összege 182 millió forint volt, amelyet 95%-ban a Budapest Bank által nyújtott hitelből finanszíroztak.

Az egyik szerződés alapján 100 millió 900 ezer forintot fizetnek ki egy 80 hektáros területért. A terület összesen 8 helyrajzi számon és három borsodi településen terül el, és szántót, erdőt, valamint legelőt is tartalmaz.

A földek öt tulajdonos között oszlanak meg: Rogán Barbara mellett anyja, apja, apjának üzlettársa, valamint egy nyírségi nő is tulajdonrésszel rendelkezik a területen.

A vételár 95%-át, azaz 95 millió 800 ezer forintot a Budapest Bank hiteléből finanszíroznak.

December 1-jén további 68 hektárt vásárolt az öt tulajdonos összesen 81 millió forintért. Ebben az esetben is csupán az 5%-át fizetik saját forrásból a vevők, a maradék 77 millió forintot pedig banki kölcsönből finanszírozzák.

Elmondható, hogy az esküvő előtti földvásárlásokhoz mindösszesen 1 milliárd 700 millió forintos hitelt vettek fel Rogánék. Az Átlátszó szerint

Rogán Barbara apja és üzlettársa további 315 millió forintos kölcsönt kapott a Budapest Banktól

agrártanácsadással foglalkozó cégük finanszírozására. A Budapest Bank egyébként tagja annak a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak, aminek a létrehozását Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek ítélte még december elején.

A Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül Rogán Antal válaszolt a földvásárlással kapcsolatos kérdésre. A miniszter válaszában lehűtötte a kedélyeket.

A feleségem nem kíván közszereplő lenni és élni kívánunk a joggal, ami a magánélet védelméről szóló törvény alapján mindkettőnket megillet. Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fogunk fordulni” — jelentette ki az újdonsült férj.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek