Kiderült: Több ezren fertőződtek meg a Honvédelemben, hamarosan kezdik az oltásukat

Az egészségügyi és a szociális dolgozók oltása után.

Videót tett közzé a Honvédelmi Minisztérium a Facebook-oldalán. A kisfilmben Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, hogy rövidesen elkezdődik a honvédelmi dolgozók oltása.

Az oltási terv alapján a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Honvédség dolgozóit fogják beoltani a következő időszakban.

Azon alkalmazottak, akik a Honvédkórházban a járványügyi védelemmel kapcsolatos feladatokat látnak el és a csapategészségügy területén dolgoznak, már megkapták a vakcinákat az egészségügyi dolgozókkal együtt.

A jelenlegi ütemezés alapján az oltásokat a teljes katonai állománynak biztosítják. Ők az ország 22 oltópontján, összesen 95 helyszínen részesülhetnek a vakcinából.

Azon katonák kaphatják meg először az oltást, akik a közeljövőben megkezdik külszolgálati feladataikat.

Utánuk a járványügyi védekezésben résztvevők, illetve a kiemelt feladatokat látnak el.

Az utána következők az operatív törzs által jóváhagyott — egyébként titkos — oltási terv szerint részesülhetnek a vakcinákban a Magyar Honvédség által üzemeltetett oltóhelyeken. Benkő Tibor elmondta, hogy érdemes regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n, annak ellenére, hogy az oltás elvileg mindenki számára hozzáférhető.

A honvédelmi miniszter szerint kiemelt figyelmet fordítanak nyugállományú katonáikra, akiknek segítségre van szükségük az informatikai eszközök használatában. Ők előzetes értesítés után, a területileg illetékes oltóponton kaphatják meg a vakcinákat.

Benkő azt is elmondta, hogy ez idáig a HM és az MH állományából 4000-ren fertőződtek meg a koronavírusban. 97%-uk meggyógyult, azonban három munkatársuk elhunyt a betegség következtében.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek