Szijjártó úgy tudja, Magyarország tömegével védte meg a munkahelyeket

Jelentések álomvilágból.

A világszintű nehézségek ellenére Magyarország tömegével védte meg a munkahelyeket – jelentette ki a külügyminiszter hétfőn Budapesten, a faipari termékeket gyártó Falco Zrt. sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter szerint a magyar munkahelyeket a beruházásösztönzésre építő gazdaságstratégia mentette meg. A kormány ennek megfelelően 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a Falco 8,2 milliárd forintos fejlesztéséhez, amely több mint 300 alkalmazott állását tartja fenn – tette hozzá.

A tárcavezető szerint a Falco Zrt.-nek is köszönhető, hogy az osztrák anyavállalat Magyarországot választotta.

A Kronospar, amelyhez a Falco 2007-ben csatlakozott, 24 államban 40 gyárat működtet, így ez a befektetés is erős nemzetközi versenyben dőlt el. Ausztria a harmadik legjelentősebb befektető Magyarországon, több mint 2 ezer vállalatuk 75 ezer munkavállalót foglalkoztat belföldön – tette hozzá.

A miniszter a „kilábalás” folytatását az oltások felgyorsításától reméli. Sajnálatosnak nevezte, hogy az uniós vakcinabeszerzés „kudarcba fulladt”, mivel így Európa továbbra sem lélegezhet föl.

Más országok példája ugyanakkor arra int, hogy a meggondolatlan lazítás még mindig súlyos következményekkel jár – jelentette ki a helikopter-imádó teremfocista.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek