Brüsszelben is áll a bál: Többszáz embert tartóztattak le a korlátozások elleni tüntetéseken (+videó)

A koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések ellen tüntettek.

488 embert tartóztatott le a brüsszeli rendőrség vasárnap: a tüntetők a szigorú járványügyi intézkedések ellen léptek fel. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy vádat emelnek-e a letartóztatott emberek ellen.

A belga főváros pályaudvarai, valamint a város szimbólumának számító Atomium környékére szervezett megmozdulások szervezői a közösségimédia platformjain mozgósítottak a részvételre.

A tüntetések a járványveszély miatt jelenleg nem engedélyezettek Brüsszelben, ahogyan más országokban sem.

Ennek ellenére Bécsben többezer fős tüntetést oszlatott el a rendőrség és Amsterdamban is 30 ember tartóztattak le, valamint 600-at küldtek haza a rendőrök.

Budapesten a vendéglátósok tüntettek vasárnap: nagyjából 300 ember gyűlt össze, atrocitás nem történt, de a rendőrség hazaküldte a demonstrálókat.

A járványügyi korlátozások miatt világszerte egyre nagyobb az elégedetlenség: a fejlett országokban a turizmus és a vendéglátóipar dolgozói azok, akik a legnagyobb veszteséget kénytelenek elkönyvelni.

Sokan szinte egy teljes éve nem dolgoznak és a különböző országok kormányai változó mértékben támogatja őket, ez azonban sok helyen – köztük Magyarországon – semmire sem elég.

Itthon a tüntetéseket követően polgári engedetlenségre szólítottak fel a szervezők, ami az üzletek és éttermek engedély nélküli újranyitását jelentené, azonban a kormány bejelentette, hogy aki így jár el, annak üzletét hat hónapra bezárják.

https://www.youtube.com/watch?v=HffHhCMlQn0

Valódi Hírek