Hosszú, tömött sorokban álltak az emberek az Eurocenterben egy kaszinó születésnapi buliján

Egyelőre kérdéses, hogy az esemény szabályosan zajlott-e.

Ma ünnepli hatodik születésnapját az Eurocenterben található Las Vegas Casino, ennek örömére meghirdettek egy játékot a szerencsejáték kedvelőinek, akik szombaton 11-kor húzhattak egy borítékot (a közel 300 darabból), és ezek közül néhányban különböző összegű nyeremény volt elrejtve.

A Las Vegas által meghirdetett nyereményjáték az eseményen készült fotók szerint sokak érdeklődését felkeltette, hiszen szombat délben hosszú, tömött sorok álltak a kaszinó ajtaja előtt.

Fotó: Telex.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a vendéglátóhelyekkel ellentétben a kaszinók a korlátozások ellenére is nyitva tarthatnak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erre azt a magyarázatot adta, hogy

a kaszinók azért maradhatnak nyitva a veszélyhelyzet idején is, mert azok jogi értelemben véve nem szórakozóhelyek, hanem üzletek.

A szóban forgó Las Vegas Casinót egyébként Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt londoni nagykövet mellett közvetetten az a Garancsi István tulajdonolja, aki éppen a koronavírus-járvány alatt lett Andy Vajna kaszinóinak új tulajdonosa.

Mindeközben január 22-én a hatóság azonnali hatállyal 60 napra bezáratott és 500 ezer forintra megbírságolt egy budapesti kocsmát, amiért az három órára kinyitott. A kocsma tulajdonosai azt állították, a nyitást az érvényben levő rendelkezések szerint szerveztek: vásárolni csupán elvitelre lehetett, odabent egyszerre négy fő tartózkodhatott, és kötelező volt a maszk is.

(HVG nyomán)

(Kiemelt kép: Illusztráció)

Valódi Hírek