Koronavírus: Meglepően hatékony gyógyszert engedélyeztek Szlovákiában

Mivel vakcinastratégia nem hozza a kívánt eredményeket, most a gyógyítással is próbálkoznak.

Az unió milliárdokat ölt a különféle vakcinák lekötésébe, de a várttal ellentétben az oltóanyagokat a gyártócégek sem gyártani, sem szállítani nem tudják a kívánt ütemben.

Mindezidáig az unió minden lapját arra tette fel, hogy a vakcina lesz a megoldás a koronavírus-járvány legyőzésére, ez azonban évekig is eltarthat, ha a jelenlegi ütemben folyik tovább a lakosság oltása.

Ennek következtében a „vakcinabuborékból” kitekintve nem csak a megelőzésre, de a gyógyításra is koncentrálnának. Ennek megfelelően most Szlovákiában engedélyezték az Ivermectin használatát a Covid-19-ben szenvedő betegek gyógyítására.

Ezt az egészségügyi miniszter szóvivője, Zuzana Eliásová közölte. A gyógyszert már alkalmazzák Franciországban, Svédországban, Norvégiában, de az Egyesült államokban is.

Az ivermectin eredetileg paraziták által kiváltott megbetegedések gyógyítására szolgáló gyógyszer, de a koronavírusban megbetegedő emberek esetében a betegség súlyos lefolyásának az esélyét olyan mértékben csökkenti, hogy a halottak száma egyötödére csökken ott, ahol alkalmazzák. A harmadik világ országaiban nyár óta sikeresen használják.