289 milliót kaptak az elmaradt foglalások után Orbán kedvenc oligarchájának szállodái

Hozzácsapták a 17,7 milliárd felújítási pénzhez.

Mészáros Lőrinc 9 szállodája kapott összesen csaknem 300 millió forintnyi kompenzációt az elmaradt foglalások után — írta meg a 24.hu.

A kormány tavaly novemberben döntött úgy, hogy a november 11. és december 10. közötti foglalásaik után a szálláshelyek megkapják az államtól az elmaradt bevétel 80 százalékát.

A támogatás feltétele az volt, hogy a szállodák nem küldhetik el a dolgozóikat, ők a fizetésüket a bezárás ellenére is megkapják.

A szálláshelyektől összesen 3 milliárd forintra érkezett támogatási igény, ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség közölte a 24.hu-val nemrég.

A támogatott szálláshelyek listájából kiderül, hogy a legnagyobb támogatást, összesen 146 millió forintot a Spirit Hotel Thermal Spa kapta, a második helyen pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel végzett, 93 millió forinttal.

A Hungest Hotels szállodái kapták összesítve a legtöbb pénzt, 289 millió forintot.

A hotellánc tavaly az első hullámban dolgozói felét bocsátotta el, és összesen 17,7 milliárd forint közpénz jutott nekik felújításokra.

A nagyobb fővárosi hotelek közül kompenzáció címén 28 millió forintot kapott a Marriott Hotel, 25,8 millió forintot a Corinthia, 25 milliót a Cortile Budapest Hotel, a Kempinskinek pedig 6 millió forint jutott — írja a lap.

 

Valódi Hírek