Kiderült: Palkovicsék brutális összeget fizetnek, hogy legyen MotoGP futam Magyarországon

Tíz szezonra szerződtek.

Nettó kilencmillió eurót, azaz bruttó 4 milliárd forintot kér a MotoGP jogtulajdonosa, hogy 2023-ban futamot rendezhessenek Magyarországon – írja a G7.hu a közbeszerzés napokban közzétett dokumentációja alapján.

A Dorna által kért összeg a lap szerint megfelel a sorozatban megszokott díjaknak.

Magyarország tíz évvel ezelőtt már megpróbált csatlakozni a motoroverseny-sorozathoz, akkor azonban meghiúsultak a tervek. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter azonban másfél évvel ezelőtt elevenítette fel a témát.

Az elképzelések szerint már 2022-ben sor kerülhetett volna az első magyar MotoGP futamra egy vadonatúj pályán, de a kivitelezést végül megvalósíthatatlannak minősítették.

Palkovics végül tavaly nyáron jelentette be, hogy 65 milliárd forintból felépül a magyar MotoGP-pálya Hajdúnánáson, az első versenyt pedig 2023-ra tervezik.

Az első hírek szerint a magyar kormány nyolc évre állapodott volna meg a Dornával, a közbeszerzés dokumentációja szerint viszont ez végül 10 szezonra bővült. A kivitelezéshez azonban még meg kell épülnie a pályának is, a jelenlegi információk szerint viszont egyelőre sem a tervező, sem a munkát kivitelező cégek sincsenek meg.

(G7 nyomán)