Milliárdos állami támogatást kapott a Pintér Sándorhoz köthető Hotel Lovasberény

Hatszor annyi pénzt kaptak felújításra, mint amennyiért vették a hotelt.

223 millió forintba került, 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újítják fel a Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cége tulajdonába került egykori lovasberényi kormányüdülőt — írta meg a 24.hu.

A Pintér egykori beosztottja, Tasnádi László volt rendészeti államtitkár által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2018-ban egy másik társaság megszerzésével jutott hozzá a Hotel Lovasberényhez bruttó 223 millió forintért, az állami támogatást azonban nem a tulajdonos cég nyerte, hanem

egy nemrég alapított vállalkozás.

Ez az Ingatlan Gyám 2019 Zrt., amelynek vezérigazgatója és tulajdonosa szintén Pintér Sándor beosztottja volt.

Lajtár József István az első Orbán-kormányban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt. 2010-ben rendőrfőkapitány-helyettessé nevezte ki Pintér. 2014. szeptember 1-jétől a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának második embere volt, gazdasági és informatikai parancsnokhelyettesként, innen ment nyugdíjba.

A lap kereste az Ingatlan Gyám Zrt.-t kérdéseivel, Lajtár József István azt mondta:

„Engedje meg, hogy ne válaszoljak a kérdéseire. De higgye el, hogy a pályázatot a lehető legtörvényesebben állítottuk össze, mindent tisztelve, ami a jogszabályok által előírt. Nyilván azért kaptuk meg a támogatást, mert ebben a pályázati anyagban minden benne van.”

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. szintén nem válaszolt a kérdéseikre. Mivel a vételárhoz képest hatszoros állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség ítélte meg, annak képviseletében Guller Zoltán azt mondta a lapnak:

Az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. a támogatási kérelmével egyidejűleg benyújtotta a Hotel Lovasberény tulajdonosa, azaz a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. hozzájáruló nyilatkozatát is.

A két társaság tehát megállapodott arról, hogy a pénzt nem Pintér korábbi cége kérelmezi.

Hozzátették, hogy az 1,3 milliárd forintot még nem folyósították, mivel ahhoz a társaságnak biztosítékot kell adnia, ami még nem történt meg.

 

Valódi Hírek