Donald Trump önfényező beszédben búcsúzott el a hivataltól (+videó)

Azt ígérte, a legjobb csak most következik.

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

Befejezve hivatali időmet az Egyesült államok 45. elnökeként büszkén állok önök előtt amiatt, amit közösen elértünk” – mondta Trump a helyi idő szerint kedd délután közzétett, előre rögzített videoüzenetben.

A büszkeségre okot adó vívmányok között említette az elnök a 2017-ben elfogadott adócsökkentéseket, a gazdaság neki köszönhető fellendülését, a külpolitikában Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerését, Izrael és néhány arab ország kapcsolatainak normalizálását, amelyet az ő kormánya hozott tető alá.

„Új életre keltettük a szövetségeinket, felsorakoztattuk a világ nemzeteit Kínával szemben, ahogy senki korábban, kiléptünk a lehetetlen párizsi klímaegyezményből, újratárgyaltuk az egyoldalú megállapodásunk Észak-Koreával, és az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt az egyedülálló USA-Mexikó-Kanada egyezménnyel helyettesítettük. Ez egy olyan egyezmény, ami nagyon-nagyon jól ki lett dolgozva” – sorolta sikereit az elnök.

Különösen büszke vagyok arra, hogy évtizedek óta én vagyok az első elnök, aki nem indított új háborút” – tette hozzá.

Kijelentette továbbá, hogy az Egyesült Államok gazdaságilag minden más országnál jobban teljesített az általa „Kína-vírusként” említett koronavírus-járvány idején, és a történelem legjobban működő gazdaságát építették fel.

„Ezen a héten új kormányt iktatunk be, és imádkozunk, hogy sikerüljön neki Amerikát biztonságban és jómódban megtartani” – mondta videobeszédében Trump. „A legjobb kívánságainkat küldjük és szerencsét is kívánunk nekik” – tette hozzá.

A távozó elnök említést tett a szövetségi törvényhozás épületének január 6-ai ostromáról is, amely miatt a képviselőház másodszor is alkotmányos felelősségre vonási eljárást indított ellene, kijelentve, hogy „a Capitoliumunk elleni támadás minden amerikait elborzasztott. A politikai erőszak támadás minden ellen, amit mi mint amerikaiak becsben tartunk. Ezt sohasem szabad eltűrni” – hangoztatta.

Trump szerint kormányzása nem arról szólt, hogy különbséget tegyen a jobb és baloldal, a republikánusok és demokraták között, hanem az egész nemzet nagyságáról. Állítása szerint hivatali ideje alatt nem a nagyvállalatokat és különleges személyeket helyezte előtérbe, hanem az „egyszerű, hétköznapi amerikai” embereket

„Elnökként mindig az volt a legnagyobb aggodalmam és az elsőszámú prioritásom, hogy a dolgozó embereket és családokat támogassam” – jelentette ki.

„Most, hogy arra készülök, szerda délben átadjam a hatalmat egy új kormánynak, azt akarom, tudjátok:

ez a példátlan mozgalom, amelyet elindítottunk, csak a kezdet „

– mondta Trump.

„Hűséges és örömteli szívvel, és bizakodással távozom erről a magasztos helyről és azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy hazánk és gyermekeink számára a legjobb még előttünk van” – tette hozzá.

Trump búcsúbeszédével szinte egy időben érkezett Washingtonba Joe Biden és leendő alelnöke, Kamala Harris, hogy részt vegyenek a szerdai beiktatáson. Az ünnepélyes eseményen Donald Trump nem lesz ott, még a ceremónia előtt floridai birtokára, Mar-a-Lagóba távozik szűk környezetével.

A teljes búcsúbeszédet itt tudod megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=6h5_d3DUdR4

Valódi Hírek