Itt a vége: Donald Trump végleg elbúcsúzott a Fehér háztól és az elnöki széktől

Ígéretet tett arra, hogy mindig harcolni fog.

Donald Trump, az USA 45. elnöke helyi idő szerint szerdán délelőtt végleg elhagyta a Fehér házat feleségével, Melania Trumppal – írja a CNN.

A távozó elnököt és feleségét innen az elnöki helikopterrel, a Marine One-nal szállították az Andrews támaszpontra, ahol rövid ceremóniával búcsúzott az elnökségétől.

Trump rendhagyó távozásával több hagyományt is megszegett, hiszen a szokások szerint a hatalomátadás a Fehér házban történik, ahol a távozó elnök és a First Lady fogadja az őket követőket. Trump azonban nem várta meg Joe Biden megválasztott elnök délután esedékes beiktatását, búcsúceremóniája után azonnal Floridába utazik.

A néhány száz ember előtt, az Andrews támaszpontot tartott ceremónián felszólalt Melania Trump is, aki elmondta az, hogy First Ladyként szolgálhatta az Egyesült Államokat, élete legnagyobb megtiszteltetése volt.

„Köszönöm a szeretetet és a támogatást. Imádkozni fogok mindenkiért. Isten áldjon mindenkit. Isten áldja ezt a csodás nemzetet”

– mondta a hivatali idejének végére az USA eddigi legnépszerűtlenebbé váló First Lady-je.

Donald Trump búcsúbeszédét a családjának mondott köszönettel indította.

„Sokan nem is tudják, hogy ez a család milyen keményen dolgozott. Ennél sokkal könnyebb életük is lehetett volna, de fantasztikus munkát végeztek” – mondta az elnök, aki köszönetet mondott kabinetfőnökének, Mark Meadows-nak is, majd külön kiemelte feleségét, akit gyönyörű és méltóságteljes nőként jellemzett.

Rövid búcsúját Trump azzal zárta:

„Mindig harcolni fogok értetek. Mindig figyelni és hallgatni fogok. És hadd mondjam el, az ország jövője soha nem volt még ennél jobb. Az új kormányzatnak sok sikert és szerencsét kívánok. Azt gondolom, hogy sikeresek lesznek, mert minden alapjuk megvan ahhoz, hogy valami látványosat vigyenek véghez”.

(CNN nyomán)

Valódi Hírek