A magyar kormányon kívül van még egy ország, ahol sikeresnek tartják a járvány elleni védekezésünket

Gyorsan össze is hozták az együttműködést.

Az elsők közt csatlakozott Magyarország a VaccineGuard teszteléséhez.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízásából a Guardtime deep tech vállalat által fejlesztett új platform célja, hogy összehangolja a globális oltási programokat a megbízható vakcinaigazolások segítségével.

„A VaccineGuard képes lesz kiemelten fontos adatok megjelenítésére, információkat nyújt a vakcinák terjesztéséről, azok beadásáról, figyeli a nemzeti és helyi előírások betartását,

ezáltal meg tudja határozni az adott állampolgárok jogosultságát a vakcinára, valamint azt is, hogy mikor kerülhetnek sorra az oltási programban. Emellett a nap 24 órájában valós idejű adatokat szolgáltat az egészségügyi hatóságoknak az oltási programról és annak eredményeiről” – áll a portálnak eljuttatott közleményben.

A platform automatizált jelentéseket küld az oltási helyekről, figyelemmel kíséri az oltásállományt, lehetőséget nyújt az esetleges mellékhatások jelentésére, nyilvántartja, hogy az állampolgárokat beoltották e magukat, és teszteredményeket is lehet rögzíteni a felületen. Mindezt természetesen anonim módon.

Ain Aaviksoo, a Guardtime vezető orvosa szerint Izland, Észtország és Magyarország

„a legaktívabb és legsikeresebb fejlődő államok közé tartoznak a koronavírus elleni védekezésben”,

ezért büszkék rá, hogy csatlakoztak a kísérlethez és nagyon várják már a közös munkát.

Magyarország mellett Izland és Észtország, az AstraZeneca észt leányvállalatával együtt csatlakozott a teszteléshez.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek