Orbán a lehető legveszélyesebb dolgot tette a kínai vakcinával a DK szerint (+videó)

Javasolják: inkább bonbont vagy virágot vigyen a diktátoroknak.

Orbán Viktor a „lehető legveszélyesebb dolgot tette, amit tehet ebben a helyzetben” – kezdi online sajtótájékoztatóját Arató Gergely, utalva ezzel a kormányfő pénteki bejelentésére, mely szerint a magyar hatóságokkal engedélyeztetni fogja a kínai vakcinát, annak ellenére, hogy az még nem kapott engedélyt az unióban.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint Orbán úgy tesz, mintha ő lenne a „nemzet első számú vakcinaszakértője”, akinek az intézkedése nem csupán veszélyes, hanem tovább növeli az emberek oltásellenességét is.

Ezért a DK három egyszerű dolgot kér a kormánytól:

  • Ne akarja politikai utasítással a saját hatóságainál engedélyeztetni az európai gyógyszerügynökség által még nem engedélyezett kínai oltóanyagot.
  • Az emberek saját maguk dönthessék el, hogy beakarják-e oltatni magukat a kínai vagy az orosz ellenszerrel.
  • A kormány fejezze be a kínai vakcina melletti propagandakampányát, és állítsa le „azt az ostoba politizálást és összevissza kommunikációt, amivel tovább növeli az oltásellenességet.”

Továbbá követelik az átlátható tájékoztatást, valamint hogy szakmailag és ne politikailag megalapozott döntések szülessenek az oltással kapcsolatban, mert ez fogja visszaadni az emberek oltásba vetett hitét és növelni az oltakozási hajlandóságot.

Arató Gergely szerint, ha a miniszterelnök „kedvezni akar a kínai vagy orosz diktátoroknak, akkor vigyen nekik bonbont vagy virágot, de ne a magyar emberek egészségével játsszon!”

A DK úgy gondolja, ha a kormány tovább erőlteti az 1%-os támogatottságú kínai oltást, azzal csak azt fogják elérni, hogy az emberek az EU által engedélyezett, biztonságos vakcinákkal sem lesznek hajlandóak beoltatni magukat.

Valódi Hírek