Minden önkormányzati tisztségétől megfosztották az oroszoknak dolgozó újpesti jobbikost

Méltatlanná vált a tisztségeire.

Minden önkormányzati tisztségétől megfosztotta az újpesti városvezetés az orosz pénzen választási megfigyelőként Afrikába utaztatott Szabó Balázs jobbikos politikust.

A Déri Tibor polgármester által jegyzett előterjesztés szerint hét tisztségből kellett visszahívni az ellenzéki önkormányzati képviselőt.

Szabó a 2019-es alakuló ülés óta a Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sporttanácsnok, valamint a Gazdasági és Tulajdonosi, a Népjóléti és Lakásügyi, a Közbiztonsági, illetve a Pénzügyi és Költségvetési Bizottságnak volt tagja, emellett a Közművelődési és Oktatási Bizottság elnöke volt.

Szabó Balázst az önkormányzati törvényben biztosított hatáskör alapján hívták vissza a mai napon. Mivel a képviselőknek bizottsági tagoknak is kell lenniük, Szabót az egyik ideiglenesen létrehozott vizsgálóbizottság tagjává választották.

A képviselőről kedden derítette ki a hvg360, hogy karácsonykor (!) választási megfigyelőnek utazott magángéppel a Közép-afrikai Köztársaságba. A berlini cég, amely az utazást szervezte az oroszoknak és kínaiaknak kémkedő lengyel politikushoz, Mateusz Piskorskihoz kötődik.

A Jobbik a hír után közölte, hogy felfüggeszti politikusa mandátumát. Ezt azonban Szabó Balázs addig nem hajlandó elfogadni, amíg a párt etikai bizottsága ki nem vizsgálja az ügyet.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek