Szájer József utódja ragaszkodik a Néppárthoz: Ne szalámizzák le a Fideszt!

Gál Kinga furcsa hozzáállásnak tartja, hogy kizárnák őket.

Az Európai Néppárt EP-frakciójában akar dolgozni a Fidesz–KDNP delegációja — mondta az InfoRádiónak Gál Kinga, aki Szájer Józsefet váltotta a néppárti delegáció élén.

A nyilatkozat előzménye az, hogy szerdán az EPP bejelentette: a teljes Fidesz-képviselőcsoport kizárásának jogi lehetőségét vizsgálják, erre pedig egy munkacsoport is alakult a pártcsaládon belül.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy most néhányan úgy gondolhatják, hogy ezt a munkacsoportot a Fidesz–KDNP-re hozták létre, de mindenképp nagyon furcsa hozzáállást tükröz. Reméli, hogy

nem fog átmenni, és a józan ész győzedelmeskedik, máskülönben azok, akik másképp gondolkodnak a frakcióban, más hangot ütnek meg bizonyos kérdésekben, könnyen „leszalámizhatók” lennének.

A politikus fura történetnek nevezte Deutsch Tamás néppárti jogfosztását, de ez az ő feladatait sokban nem fogja érinteni. Szerinte a delegáció minden egyes tagja eddig is aktívan dolgozott a frakcióban, amit a jövőben is folytatni fognak.

Hozzátette, lesz, aki hozzá fog szólni a plenáris ülésekhez, és

arra törekszenek, hogy a magyar érdekeket érvényesítsék minden olyan helyzetben, ahol erre szükség lesz.

Szerinte az EPP eddig azért tudott erős maradni, mert sokféle vélemények megjelenhettek, „ha viszont elkezd kizárni képviselőcsoportokat, nehéz lesz már azt megfogalmazni, hogy mitől is a legtöbb hangot magába foglaló társulás az európai párcsaládok sorában.” — mondta.

Hozzátette, korai még a Fidesz-KDNP kizárásáról beszélni, hiszen még magához a vitához sem adottak az egyeztetési feltételek. Az online világ szerinte nem teszi lehetővé, hogy látható legyen, mi van egyes gondolatok mögött.

Elképesztőnek tartja, hogy a Politicóból tudnak meg elnökségi belső vitákat, ami komoly problémákat vetít előre.

A politikus erősnek és dolgosnak látja a Fidesz delegációját, szerinte megállják a helyüket, így nem gondolja, hogy nem tudnának emelt fejjel dolgozni a frakción belül.

 

Valódi Hírek