Korrupció gyanúja miatt feljelentették a lélegeztetőgépbizniszben utazó fantomcégeket

Kérdésnek indult, feljelentés lett belőle.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be, hogy megtudja, a legfőbb ügyész szerint felvetik-e a korrupciós bűncselekmények gyanúját a lélegeztetőgépek beüzemelésével kapcsolatos szerződések.

A politikus szerint mind a gépekre, mind azok beüzemelésére jelentős pénz fordított a kormány. A HVG cikke szerint viszont

a megbízásokat két fantomcégnek tűnő vállalat nyerte el, akik nem jegyeztek alkalmazottakat és bevételük sem volt az elmúlt években.

Hozzátette, a cégek eredeti tevékenysége szállítmányozásra és programozásra terjedt ki, nem egészségügyi eszközök beszerelésére.

Bangóné szerint fontos lenne az emberek bizalmának építése, hogyha kórházba kerülnek, tudják, megfelelő eszközökkel látják el őket. Szerinte Polt Péter egyetért vele abban, hogy akár emberéletekbe is kerülhet a lélegeztetők nem megfelelő beszerelése.

A politikus kérdését a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte. Azt írta, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek