Zaklatási botránya után Youtube-csatornát indított Eszenyi Enikő

Már fel is került az első videó.

Zaklatási botránya után január 11-én Youtube-csatornát indított Eszenyi Enikő, a Vígszínház korábbi igazgatója, akiről 2020-ban számos elképesztő történet látott napvilágot a munkamódszereivel kapcsolatban.

A Vígszínház számos munkatársa ugyanis azzal vádolta meg Eszenyit, hogy rendszeresen visszaélt a hatalmával és verbális erőszakot alkalmazott velük szemben. Ilyen volt például az az elhíresült eset is, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta a színésztársának, hogy az lesz a jó színpadi megoldás, ha kinyalja. Egy másik színésznek pedig nem engedte, hogy elbúcsúzzon a haldokló nagyapjától.

Míg többen arról számoltak be, hogy reggelente gyomorgörccsel mentek be dolgozni, aggódva, hogy vajon milyen megszégyenítésben lesz részük aznap.

Eszenyi habár ezt követően visszavonta a Vígszínház igazgatói pozíciójára vonatkozó pályázatát, az őt ért vádakat soha nem ismerte el nyilvánosan, és nem is kért bocsánatot tettei miatt.

Az elmúlt hónapokban mindössze két alkalommal jelent meg a nyilvánosság előtt: először azért, hogy támogassa a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését, majd nem sokkal később az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában tűnt fel.

Eszenyi január 3-án lengette be, hogy új projektre készül. A Facebook-oldalán ugyanis egy olyan videót osztott meg, amelyben arról beszélt, hogy az elmúlt évben elhivatott színészhallgatókkal nemzetközi alkotóközpontot hoztak létre Csengerben.

Ennek egyik eredménye lehet a most létrehozott Youtube-csatorna is, ahol az első közzétett Élettöredékek című kb. egy perces videóban Eszenyi arról beszél, hogy nagyapja, Eszenyi Sándor volt a csengeri iskola igazgatója.

„Azt hiszem, hogy tőle nagyon sokat örököltem, és aztán édesanyám itt tanított, ide jártunk iskolába” – mondja az egykori színházigazgató a videóban, amelyben néhány bejátszás is látható a diákokkal folytatott közös munkájáról.

https://www.youtube.com/watch?v=ek9o-LRjz-E

Valódi Hírek