Történelmi rekordon az államadósság, Orbánék évtizedekre eladósítottak tízmillió magyart

Még Orbán Ráhel unokái is fizethetik a tartozást.

Újabb szomorú rekord bizonyítja az orbáni pánikkormány hónapok óta tartó összeomlását – közölte Varju László, a Költségvetési Bizottság DK-s elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Varju a részletekre térve kifejtette:

“Az államadósság, amelynek a csökkentése 2010-et megelőzően a Fidesz kampánytémája volt, ma jóval magasabb, mint akkor volt.

Az összeget tekintve lassan kétszer akkora az államadósság, mint 2010-ben, mára pedig GDP-arányosan is rosszabb a helyzet: a világgazdasági válság után, 2010-ben 80,2% volt, most pedig már 81,2%”

Varju idézte Orbán Viktor 2011-es szavait: „Az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket”.

“Akkor azt is elmondta a miniszterelnök, hogy >>egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal<<. Itt állunk 2021-ben, és ezek szerint azt látjuk, hogy hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták.”

– tette hozzá a DK alelnöke.

Varju László szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány a lopás és pár luxusberuházás kedvéért hosszú évekre eladósította az országot.

“A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon ki és magyarázza meg a 2010-es szintnél magasabb államadósságot: ezzel Magyarországot legyőzte az ellenség, ahogy 2011-ben mondta?

Ezzel Magyarországot leigázták, ahogy 2011-ben mondta?

Vagy megint csak az derült ki, hogy egy populista szélhámos 10 éve össze-vissza beszél, miközben nyilvánvalóan kormányzásképtelen és alkalmatlan az ország vezetésére?”

– sorolta Varju.

A politikus hozzátette, lehetne mondani, hogy az államadósság nem minden.

“Lehetne mondani, hogy nem baj, ha emelkedik a hiány, mert abból a pénzből a magyar embereket és vállalkozásokat segítik, hogy minél jobban jöjjenek ki a válságból. Lehetne mondani, ha így lenne, de nem ez történik. Válságkezelés nincs, érdemi munkahelyvédelem nincs, széleskörben igénybevehető állami bérpótlás nincs.”

Hangsúlyozta, nem azért emelkedik az államadósság, mert a kormány segíti az embereket, hanem annak ellenére emelkedik, hogy nem segíti.

“Válságkezelés nincs, de van stadionépítés, vadászati világkiállítás, Budapest-Belgrád vasútvonal. Ezekért a luxusberuházásokért és lopásokért adósítják most el az országot hosszú-hosszú évekre.”

– mondta zárásként Varju László.


.

Valódi Hírek