Novák Katalin új területen bizonyíthatja páratlan tehetségét — kurátor lehet belőle

„Vidnyánszky elfogyott, nincs belőle több.”

A Szegedi Tudományegyetemet alapítványba szervezhetik, a kuratórium tagjai közt pedig ott lehet Novák Katalin családügyi miniszter, és Nemesi Pál is. — írta meg vasárnap a szegeder.hu.

Mi is megírtuk, hogy a szegedi és a debreceni egyetem kapcsán is felmerült a magánalapítványba való kiszervezés lehetősége.

A szegeder.hu információi szerint a január 4-i, hétfői dékáni kollégiumi ülésen tudatták az egyetemi dékánokkal, hogy kezdeményezhetik a Szegedi Tudományegyetem magánalapítványba történő szervezését, a hír megjelenése után pedig az SZTE kozleményt adott ki, amelyben azt írta:

„A Dékáni Kollégium egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik”.

A lap most azt írja, hogy csütörtökön újabb dékáni kollégiumot tartottak Szegeden, ahol már konkrétabban beszélt az alapítvánnyal járó lehetőségekről Rovó László rektor. Az informátor szerint a kuratórium összetételével kapcsolatban elhangzott: „Nyugi, Vidnyánszky elfogyott, nincs belőle több”. Bár a rektor állítása szerint ők maguk is mindössze két nappal a bejelentés előtt értesültek a modellváltás tervéről, a a hétfői kollégiumon Rovó igen felkészülten beszélt a témáról.

A lap úgy tudja, Rovó László szerint vagy konszenzussal megy át az egyetemen belül az átalakulás, vagy sehogy, mivel nem akarnak még egy SZFE-ügyet. Viszont amint az átalakulás végbemegy, 150 milliós forráshoz jut az egyetem.

Rovó állítólag arról tájékoztatta a jelen levőket, hogy „egyetemhez hű, lojális emberek lesznek a kurátorok” az alapítványban, Novák Katalin és Nemesi Pál neve is elhangzott.

„Engem is kapacitálnak, kancellár asszonynak is helye van a csapatban” – mondta Rovó a lap forrása szerint.

(szegeder.hu nyomán)

Valódi Hírek