A volt honvédelmi miniszter méri a lázat a szombathelyi kórházban

Hende Csaba önkéntes szolgálatot teljesít azzal, hogy péntekenként tehermentesít egy szakápolót.

Hende Csaba, volt honvédelmi miniszter november 13. óta teljesít önkéntes szolgálatot a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai járóbeteg szakrendelésén minden pénteken.

Feladata, hogy elvégezze az úgynevezett Covid pretriázst. Azaz megmérje az érkező betegek lázát, kikérdezze őket az esetleges tünetekről, és felvegye a betegek által is aláírt nyilatkozatot

– derült ki az egykori miniszter hétfőn közzétett bejegyzéséből, amit a Telex vett észre.

Hende beszámolójából kiderül, azért vállalta el a feladatot, hogy ezzel is felszabadítson egy szakasszisztenst, aki „így a járványkórházként óriási terhet viselő intézményünk közvetlen betegellátási feladataiban szakképzettsége folytán bevethető”.

„Szenvedő, beteg embertársaim szolgálata legalább olyan felemelő érzés, mint a járvány ellen minden erejüket a végsőkig megfeszítve harcoló kórházi kollégák általi befogadásom. A főigazgató úrtól az osztályos takarító nénikig mindenki bajtársiasan áll hozzám” – írta Hende, aki egy, a kórházban töltött napjáról is részletesen beszámolt az általa „rövid haditudósításként” jellemzett bejegyzésében.

Mint írja, január 8-án „száznál is többen lehettek, akik a gyógyulásban bízva megjelentek az onkológiai ambulancián”, Hende szerint azonban a betegeket „teljes fordulatszámon” fogadták az osztályon, ahol „semmiféle kapkodásnak, idegeskedésnek nyoma sem volt”.

„A rendszer azt is zökkenőmentesen át tudta hidalni, hogy bizony az onkológiai osztály dolgozóit sem kímélte a koronavírus. Úgy orvos, mint ápolónő is van a már felgyógyult covid-fertőzöttek között”

írta Hende, aki szerint ennek az a pozitív „haszna” van, hogy a fertőzésen átesett egyik egészségügyi dolgozó „az osztályra háruló tesztelési feladatokat biztonságosan el tudja végezni”.

A 2017 óta az Országgyűlés törvényalkotásáért is felelős alelnök bejegyzését azzal zárta, tervei szerint a veszélyhelyzet teljes időszakában folytatni fogja az önkéntes szolgálatát, és reménykedik abban, hogy az oltásnak köszönhetően hamarosan „visszakaphatjuk a régi életünket”.

„Addig is rendszeresen jelentkezni fogok a koronavírus járvány szombathelyi frontvonalából rövid haditudósításaimmal” – zárta sorait Hende Csaba.

November 13. óta teljesítek önkéntes szolgálatot a Markusovszky kórház onkológiai járóbeteg szakrendelésén minden…

Posted by Hende Csaba on Monday, 11 January 2021

Valódi Hírek