Orbán egy logikailag nem teljesen összefüggő videóban köszöntötte a ma 100 éves Keleti Ágnest

Kampánybeszédnek is beillett a kormányfő köszöntése.

A 100. születésnapja alkalmából Orbán Viktor is felköszöntötte Keleti Ágnes magyar tornászt. A Facebookon megjelent videóját a miniszterelnök egy több szempontból is nehezen értelmezhető kijelentéssel indította.

“Mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország: birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért”

– mondta Orbán, aki viszont nem fejtette ki azt, hogy a környező birodalmak alatt a szomszédos országok egyikét, így esetleg Romániát, Ukrajnát, Szlovéniát, Ausztriát stb., vagy éppen a teljes Európai Uniót érti.

A kormányfő a rövid földrajzi és történelmi kitérő után azzal folytatta, hogy szerencsére nemcsak a nehezebb út jutott a magyaroknak, hiszen ” a Jóisten küld nekünk – és a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből.

“Példát mutattak kitartásból, elszántságból, fantasztikus teljesítményből, sőt hazaszeretetből is. Olyan hősöket, akiknek a tiszteletére többször is eljátszották a Himnuszt, és a dobogó tetején állva láthatták, ahogy a magyar zászló kúszik fel a legmagasabbra” – mondta Orbán.

A születésnapi videó végére sikerült rátérnie a lényegre, és elmondta, hogy ilyen tiszteletreméltó hőst köszöntünk ma a 100. születésnapján.

“Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját!” – zárta jó kívánságait Orbán Viktor.

Keleti Ágnes Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász és a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője, aki 46 alkalommal nyert magyar bajnokságot és hétszeres csapatbajnok.

Tarics Sándor 2016-ban bekövetkezett halála óta ő a legidősebb élő magyar olimpiai bajnok, a finn Lydia Wideman halála óta (2019. április 13.) pedig a legidősebb élő olimpiai bajnok. Isten éltesse!