Vérlázító: Az egészségügyre szánt támogatás több mint kétharmadát vette el a kormány Óbudától, Szabó Tímea magyarázatot követel

Indoklás nélkül.

Orbán és a Fidesz december 28-án indoklás nélkül gyorsan elvont 3,3 milliárd forintot abból az 5,5 milliárdból, amiből 3. kerületi Vörösvári úti és a békásmegyeri Csobánka téri rendelőintézeteket fejlesztették volna. — írja Szabó Tímea, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője Facebook-oldalán.

A képviselő azonnali választ vár Kásler Miklóstól és Varga Mihálytól arra a kérdésre, hogy ha tavaly év végén még 800 milliárd forintot szét lehetett szórni különböző sportberuházásokra és egyházi célokra, akkor miért vették el a járvány közepén Óbudától az egészségügyre szánt fejlesztési támogatást.

„Óbuda-Békásmegyer Budapest második legnagyobb lakosú kerülete kb. 130 ezer fővel, és ezzel Magyarország 6. legnagyobb lakosú városának számít.”

— írja a képviselő.

„Egészen arcpirító, hogy miközben a határon túli focira, stadionokra, egyházakra és a fideszes haverokra 100 milliárdok jutnak, addig a legnagyobb bajban, a járvány kellős közepén még egyet rúg Orbán az embereken. Orbán és a Fidesz bosszúszomja nem ismer határokat, mindenkin és mindenen átgázolnak csak azért, hogy saját maguknak még többet lophassanak.” — teszi hozzá.

Szabó Tímea írásbeli kérdéssel fordult Káslerhez és Vargához is, amelyben magyarázatot, és a támogatás visszaadását követeli.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

(kiemelt kép: Index)

Valódi Hírek