Hivatalos: Joe Biden az amerikai elnök, Trump békés hatalomátadást ígér

Január 20-án ér véget végleg az elnökválasztást követő őrület.

Az elektori szavazatok hivatalos számlálását a tegnapi Capitoliumot ért támadás után, melyben négy ember életét vesztette, ma a kényszerű halasztást követően végül megtartották.

A szenátus és a képviselőház ennek során hitelesítette Joe Biden győzelmét, így Trump kénytelen volt bejelenteni, hogy január 20-án átadja a hatalmat az új elnöknek. Ezt sem sikerült azonban anélkül megtennie, hogy ne hivatkozzon ismételten a választások elcsalására, de még arra is utalt, hogy vereségét követően is politikai pályán maradna.

Mivel Donald Trump Twitter fiókját ideiglenesen inaktiválták, azzal a kiegészítéssel, hogy ha megint megszegi a hamis hírek terjesztésére vonatkozó szabályokat, akkor véglelegesen eltiltják a közösségei médiafelület használatától, szóvivője volt kénytelen nyilatkozni a távozó elnök helyett.

Közleményében Trump azt írta, hogy „bár ez az elnökség történetében a legnagyszerűbb első ciklus végét jelenti, ez csak a harc kezdete, hogy újra naggyá tegyük Amerikát.”

Ennek ellenére Trump békés átmenetet ígért, ami azért is furcsa, mert tegnap négy ember, két férfi és két nő vesztette életét közvetetten ugyan, de az ő, főleg a Twitteren, a választási eredmények megfordításáért vívott magánháborúja miatt.

Valódi Hírek