Elfogatóparancsot adtak ki Donald Trump ellen

Nagyon zabosak a volt amerikai elnökre.

Elfogatóparancsot adott ki csütörtökön egy iraki bíróság Donald Trump amerikai elnök ellen annak a nyomozásnak a keretében, amelyet Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező iraki milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetőjének egy évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében folytatnak. — írta meg az atv.hu.

Muhandiszt az Egyesült Államok likvidálta egy dróntámadásban, amelyben az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységét vezető Kászim Szulejmánival is végeztek.

Ez a lépés kiélezte a feszültséget a térségben. Szulejmáni halála után Irán rakétatámadásokat intézett olyan iraki támaszpontok ellen, ahol amerikai katonák állomásoztak. Agnes Callamard, a bírósági eljárás nélküli kivégzésekre szakosodott ENSZ-jelentéstevő azt mondja:

Washington ezzel a cselekedettel törvényt sértett, mivel a két katonai parancsnokkal valódi, közvetlen fenyegetés hiányában végeztek.

Tavaly júniusban Irán is elfogatóparancsot adott ki Trump ellen az ügy miatt.

Az iraki bíróság csütörtöki közlése szerint az előzetes vizsgálat lezárult, jelenleg folyik a nyomozás a támadás hátterében álló többi személy után.

(atv.hu nyomán)

 

Valódi Hírek