Most érkezett: Reagált Karikó Katalin arra, hogy Orbán Viktor asszonyságnak nevezte

Nem túlzás azt mondani, hogy a vakcinában magyar ész és amerikai pénz van.

„Nem szeretnék nyilvánosan semmilyen nyilatkozatot tenni asszonyság-ügyben. Bármit mondok is, az lesz belőle, hogy nem a miniszterelnök szavain rágódnak, hanem az enyémen”

— így reagált Karikó Katalin Orbán Viktor miniszterelnök azon mondataira, amelyekben asszonyságnak nevezte őt.

A biokémikus a szeretlekmagyarorszag.hu-nak adott interjújában elmondta: Orbán Viktor személyesen hívta fel telefonon. Szavai szerint

„a miniszterelnök udvarias volt, érdeklődő, tanácsot kért. Örült, hogy a vakcina véget vet a járványnak.

Elmondta, hogy az ország felkészült, és van elég -70°C fokos tárolási lehetőség.

Nagy együttérzéssel beszélt a vírusfertőzésben elhunytakról és rokonaikról. Beszélt a gazdaságról, a vidékről, Kisújszállásról. „

Karikó Katalin elmondta: a magyar politikát nem követi. A vakcináról szólva hozzátette, nem volt túlzás, amikor a miniszterelnök úgy hivatkozott az oltóanyagra, mint amiben magyar ész és amerikai pénz van.

„Pardi Norbert volt, aki először publikálta azt (Drew Weissmannal és velem közösen) hogy a módosított mRNS jó vakcina. Pardi Norbertnek nagy szerepe van abban, hogy a módosított mRNS-ből vakcina lett. Norbert pedig magyar, kisújszállási. Úgyhogy igazság szerint őt is megilleti az elismerés.

És még nem is szóltam a BioNTech-nél dolgozó magyar kollégáimról, Boros Gáborról és Szabó Gáborról, akik sokat tettek azért, hogy a mi vakcinánk ilyen hatásos lett.”

(szeretlekmagyarorszag.hu nyomán)

Valódi Hírek