A középiskolák úgy készülnek, jövő héten újraindul az élő oktatás az intézményekben

De senki nem tud semmit biztosra.

Egyre több hazai középiskola jelzi a diákoknak és a szülőknek, hogy úgy készülnek jövő héten újraindul az élő oktatás az intézményekben – tudta meg a 444.hu.

Van olyan iskola, ahol előre közlik a tervezett biztonsági intézkedéseket és akad olyan is, ahol már az ebédpénzt is beszedték.

Ugyanakkor ez nem annak tudható be, hogy a Klebersberg Központ (KLIK) kiadott volna egy, akár nem hivatalos tájékoztatást az intézményvezetőknek, hanem az, hogy a jelenleg érvényben lévő, vonatkozó kormányrendelet szerint

január 11-én véget ér a középiskolák bezárása, és tekintve, hogy nem kaptak ezzel ellentétes tájékoztatást vagy háttérinformációt, kénytelenek eszerint cselekedni.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár december 16-án arról beszélt, hogy az általános iskolák január 4-én jelenléti oktatásban nyitnak újra, a középiskolák pedig január 11-én szintén jelenléti oktatásban.

Orbán Viktor vasárnap Kossuth Rádióban viszont inkább arra utalt, hogy semmilyen területen nem várható lazítás. Ugyanakkor Orbán szavai mégsem feltétlenül jelentik azt, hogy lazításnak számítana, ha jövő héten újranyitnának az iskolák, hiszen érvényes kormányrendelet vonatkozik erre.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek