DK: A világ 190 országa közül már Magyarországon a 6. legrosszabb a halálozás

Pár hónap alatt minden ezredik magyar belehalt a koronavírusba.

Szomorú napra ébredt az ország, mára ugyanis a koronavírusban elhunytak hivatalos száma átlépte a tízezret. Ez azt jelenti, hogy minden ezredik magyar meghalt a vírusban – közölte kedden Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

Nemzetközi összehasonlításban nem is nagyon tudnánk ennél rosszabbul állni, lakosságarányosan mára egy szinten vagyunk az Egyesült Államokkal, másfélszer akkora a halálozás Magyarországon, mint Ausztriában vagy Romániában és kétszer akkora, mint Németországban – tette hozzá a szóvivő.

Barkóczi kijelentette: annak az orbáni mesének, hogy itt majd mindenkit meggyógyítanak, és hogy a magyar kormány jobban kezeli a válságot, mint Nyugat-Európa, a mai napon van vége.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány elbukta a vírus elleni küzdelmet, emiatt pedig magyar emberek az életükkel fizetnek minden egyes nap. Nem a kormány vitte le a birkózószőnyegre a vírust, hanem a vírus ugrál a birkózószőnyegen mozdulatlanul fekvő Orbán-kormány fején – fogalmazott Barkóczi Balázs.

„A DK emlékezteti a kormányt: azt ígérte, a sikert a halálozás elkerülésében méri. Ebben Magyarország a 6. legrosszabb a második hullámban 190 ország közül, a világ 97%-án tehát jobb a helyzet, mint nálunk!

Nagyítóval kell olyan kormányt keresni az egész földkerekségen, amely rosszabbul kezelte volna a második hullámot az Orbán-kormánynál.

A DK elvárja, hogy a miniszterelnök álljon az ország elé, ismerje be a kormány emberéleteket követelő kudarcát, és kérjen bocsánatot a magyaroktól!”

– közölte Barkóczi Balázs.


.

Valódi Hírek