„Biztosan éreztem, hogy meg fogok halni” – Interjút adott az Újpesten megkéselt rendőrjárőr (+videó)

Az őrmester továbbra is a BRFK-nál akar dolgozni.

Még december 24-én késelték meg Újpesten azt a rendőrjárőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak a Honvédkórházba.

Az őrmester állapota azóta sokat javult és mivel többen is érdeklődtek a hogyléte felőle, a BRFK egy rövid interjút készített vele, ahol részletesen mesél a támadásról és arra is visszaemlékszik, mi minden történt a késelés után.

A fiatal rendőr, akinek édesapja vidéken teljesített szolgálatot, először arról beszélt, hogy éppen azért szeretett volna Budapesten dolgozni, mert a fővárosban sokkal mozgalmasabb a munka.

A támadás napjára visszaemlékezve elmesélte, hogy egy tizenkét órás műszak elején riasztották őt és járőrtársát a helyszínre, ahol később a tomboló férfi rátámadt.

Péter mindenre emlékszik, ami a támadáskor és azután történt.

Elmondta, miután megtudta, hogy kolléganője biztonságban van, látta magán a szúrt sérüléseket és a sokk hatása alatt tudta, hogy neki el kell hagynia a helyszínt. A hatodik emeletről így lesétált a földszintre, miközben folyamatosan rádiózott és jelezte, hogy küldjenek érte mentőt, mert elfog vérezni.

„Biztosan éreztem, hogy megfogok halni. Elakartam köszönni a szüleimtől, úgyhogy felhívtam édesanyámat a telefonomról, de annyit mondtam neki, hogy ne haragudj, meg fogok halni”– emlékszik vissza.

Az őrmester elmondása szerint fájdalmat nem érzett, és csak később tudta meg, hogy több helyen is súlyosan megsérült.

Szerinte az segített neki a legtöbbet, hogy nem hagyta el magát, hanem folyamatosan „pörgött”, gondolkozott, kommunikált a mentősökkel, de azt is tudta, belső vérzése van, ami miatt egyre nehezebben kapott levegőt, majd elájult.

Legközelebb a műtét után, már a kórházban tért magához. Az eszméletvesztésre úgy emlékszik vissza,

mintha csak 3-4 másodperc maradt volna ki és arról is mesélt, hogy öntudatlan állapotában egy fénysugárt és egy szemüveges férfit is látott a bal oldalán.

Mint mondta, amikor magához tért a kórházban, már biztos volt benne, hogy akárhogyan is, de életben fog maradni. Az őrmester elmondása szerint jól érzi magát, nagyon hálás a kollégáinak a támogatásért és biztos benne, hogy a jövőben is a BRFK-nál akar majd dolgozni.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

(BRFK Információs Portál nyomán)

Valódi Hírek