Kiderült, mikor oltják be koronavírus ellen Orbánt

Amikor sorra kerül.

A Blikk megpróbált utánajárni annak, hogy mikor kapják meg a COVID-19 elleni védőoltást Magyarország legfontosabb politikusai.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a lapnak azt írta,

„Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül”.

Áder János sajtóirodája nem reagált a lap megkeresésére, míg Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere azt válaszolta, hogy mivel nem az intenzív osztályon dolgozik, ezért csak akkor kapja meg a vakcinát, amikor az ő csoportja kerül sorra.

A Fidesz-frakció azt írta, tagjaikat „nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem terveztük a képviselők külön oltását”.

Hasonlóan reagáltak az ellenzéki pártok képviselői is, így például a jobbikos Jakab Péter úgy fogalmazott, képviselőik maguk döntenek arról, hogy élnek-e az oltás lehetőségével, a soronkívüliséget pedig meghagyják a járvány ellen frontvonalban harcolóknak.

Magyarországon szombat óta zajlik a koronavírus-fertőzés elleni oltás. Az uniós oltási kampánynak megfelelően itthon elsőként a COVID- és sürgősségi osztályokon szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, őket követi a többi kórházban dolgozó, majd a szociális intézetek lakói és dolgozói, és csak ezt követően teszik elérhetővé az oltást a nagyobb tömegek számára.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek