Dr. Kunetz Zsombor: A hazug és bugyuta kommunikációjának köszönheti a kormány az oltásellenességet

A szakértő szerint az emberek nem oltásellenesek, hanem tájékozatlanok.

Beszámoltunk róla, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint a megkérdezettek 14,9 százaléka biztos abban, hogy be szeretné oltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

Mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett biztos benne, hogy beoltatná magát. December első hetében a válaszadók több mint egyharmada viszont elutasító volt az oltással kapcsolatban.

A lakosság körében mért magas oltásellenességgel kapcsolatban Kunetz Zsombor, oxyológus szakorvos, egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában úgy vélekedett, a kormányzati kommunikáció tehet arról, hogy az emberek nem bíznak a vakcinában.

„Ez nem egy oltásellenesség, ami a társadalomban van a vakcinával kapcsolatban, hanem egyrészt egy tájékozatlanság, másrészt egy iszonyatos bizalmi válság a kormánnyal szemben.

Ezt a bizalmi válságot és az oltásellenességet a vakcina kapcsán, a kormány váltotta ki a nem őszinte, hazug és abszolút bugyuta kommunikációjával”

– magyarázta dr. Kunetz, aki szerint minden oltásra szükség van, amit az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagy. Az egészségügyi szakértő szerint ugyanis csak úgy tudunk megszabadulni a vírustól, ha beoltatjuk magunkat.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány több képviselője, így Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszter is arról beszélt, hogy a tömeges oltást követően szükség lesz valamilyen, az oltást igazoló okiratra, dr. Kunetz elmondta, ez már eddig is egy bevett szokás volt.

Elmondása szerint ugyanis

már régóta így követik le azokat is, akik beadatták maguknak a sárgaláz elleni vakcinát.

Vélekedése szerint a jövőben többek közt a légitársaságok sem fogják felengedni azokat az utasokat, akik nem rendelkeznek oltási könyvvel.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek