Dobrev Klára: Ezért fog megbukni az Orbán-rezsim 2022-ben

A DK politikusa levonta a 2020-as év konzekvenciáit.

A koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei azok a vezetők, akiknek kormányzása kimerült a gyűlöletkeltésben és nem létező problémák elleni küzdelemben. — mondta Dobrev Klára atv.hu-nak adott interjújában.

A Demokratikus Koalíció politikusa 2020 legfontosabb politikai szereplőjének a koronavírus-járványt tartja, ami Magyarországon is meghatározta az idei évet. Hozzátette, hogy minden rosszban van valami jó: a járvány legnagyobb vesztesei azok a vezetők, akiknek idei tevékenysége nem a nép érdekeit szolgálta, hanem gyűlöletkeltéssel próbáltak nem ltező problémák ellen álságos küzdelmet vívni.

Amint valós problémákkal kellett megküzdeniük, hamar kiderült, hogy ezekkel nem tudnak vagy nem akarnak szembenézni.

Így bukott meg Donald Trump és ettől fog megbukni Orbán Viktor is —

emelte ki, hozzátéve, hogy utóbbi az egész magyar lakosságot veszélyezteti, mert nem teszteltet eleget, nehogy kiderüljenek a valós vírusadatok. Azt minden ország felismerte szerinte, hogy a koronavírus ellen nem lehet nemzetállamok szintjén védekezni, hiszen az határokon átívelő, globális probléma.

Éppen ezért szerinte egyre többen — őt magát is beleértve — hisznek az Európai Unió megerősítésében. Hangsúlyozta, hogy

„az Európai Egyesült Államok felépítésével minden eddiginél jobban tudjuk majd megvédeni és támogatni a magyar embereket.”

Dobrev 2021-től az Orbánnal szemben felálló egységes ellenzék létrejöttét várja, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel. Ez az ellenzék készen áll majd arra, hogy — mint fogalmazott — „Magyarországot megszabadítsa az Orbán-rezsim fojtogató erőszakosságától, mindent felfaló hatalmi és pénzügyi éhségétől.”

Hozzátette, hogy a kormány 2021-ben azon fog gondolkozni, hogyan tudna az egyre kevesebb hatékonysággal politikai hadrendbe állítható ellenségképek helyett újakat kreálni, illetve hogy a következő választásokig hogyan tudnak minél több közpénzt elorozni a magyarok elől.

Az ellenzék pedig minél hitelesebb jelöltek felépítésén és állításán dolgozik majd azon, hogy „az Orbán-kormánytól Magyarországot megszabadítva együtt adjuk vissza az országnak a hitét abban, lehet tisztességesen, megbecsülést kivívva élni és dolgozni, és Magyarország senkit sem hagy magára, a leggazdagabbak helyett a rászorultaknak nyújt segítséget.” — mondta.

Dobrev Klára személyes céljai közt ennek az egységes ellenzéknek a támogatását, hatékonyságának növelését említette, hozzátéve: reméli, hogy jelentős mértékben hozzá tud majd járulni munkájával az ellenzék sikeréhez.

(atv.hu nyomán)

 

Valódi Hírek