Nem mernek tiltakozni a fideszes városvezetők az önkormányzatok kivéreztetése ellen

Az önkormányzatiság alapjai vannak veszélyben.

Szombathelyen milliárdos kieséssel számolnak a legújabb orbáni ötlet miatt. Hozzá kell azonban számolni azt is, amit már korábban elvontak, súlyadó, parkolási díj, stb-stb. A város üzemeltetése szinte lehetetlen – mondta el Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Nemény András, a város MSZP-s polgármestere.

Kötelező feladat például a tömegközlekedés biztosítása, járványidőszakban a járatsűrítés. Szombathely állami céggel kénytelen szerződést kötni, mivel saját közlekedési vállalata nincsen: az viszont tavaly óta kétszeresére emelte az árait.

De a város fizeti a szemétszállítást is, amit az állam csak utólag pótol ki, azt sem teljesen. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy minél többen és minél többet tudjanak arról a támadássorozatról, ami az önkormányzatok ellen zajlik.

Szociális krízis fenyeget,

tervezhetetlen a jövő év — állítja a polgármester. Szerinte a fideszes vezetők közül is sokan tiltakoznának, de nem merik megtenni, így a többieknek helyettük is szót kell emelniük az önkormányzatok kivéreztetése ellen.

Dési János műsorvezető itt felvetette, hogy eddig mindent lenyeltek az emberek, Orbán Viktor hatalma nem ingott meg. Nemény András szerint nagyon nagy a feszültség, a választások pedig nincsenek messze.

Az önkormányzatiság alapjai vannak veszélyben.

(Klubrádió nyomán)

 

Valódi Hírek