Donald Trump repülőteret vagy legalább csatahajót neveztetne el magáról

Nem szeretné, ha neve elveszne a történelem süllyesztőjében.

Donald Trump, leköszönő amerikai elnök hivatali idejének utolsó szakaszában vizsgálja annak a lehetőségét, hogy repülőteret nevezzenek el utána – írja az Euronews a Daily Beast alapján.

Az amerikai hírportálnak két tanácsadó is megerősítette, hogy az elmúlt hetekben Trump -, akiről köztudott, hogy előszeretettel nevez el magáról építményeket, lásd: a New York-i Trump Tower – több alkalommal is arról érdeklődött, milyen papírmunka szükséges ahhoz, hogy repülőteret nevezzenek el egy volt elnökről.

A republikánus elnök egyetlen, ezzel kapcsolatos kikötése az, hogy a reptér ne legyen elhanyagolt és nem lehet rossz a hírneve.

A Daily Beast szerint ez is arra utal, hogy Trump elkezdett gondolkodni az elnökségét követő életét meghatározó ceremoniális elemeken, de arra is, hogy a hivatalban töltött négy éve után sem szeretné, ha neve a feledés homályába merülne.

A lap forrásai szerint Trump abban reménykedik, hogy a washingtoni Reagan Nemzeti Repülőtérhez hasonlóan egy nemzeti vagy egy nemzetközi repülőtér kapná majd a nevét. De korábban azt az ötletet is felvetette, hogy az elnökségét követő években egy haditengerészeti repülőgép-hordozót kereszteljenek USS Donald Trump-nak.

A Daily Beast szerint feltételezhető, hogy Trump szövetségesei támogatni fogják az ötletet, de maga a folyamat csak azt követően indulhatna el, hogy januárban átadta az ovális irodát Joe Biden megválasztott elnöknek. A lap emellett arról is említést tett, hogy a reptérnevek mellett Trump azon is gondolkodik, hogy a leköszönést követően új életet lehel a The Apprentice című reality műsorába, és felmerült már az is, hogy 2024-ben újra indulni fog az elnöki székért.

(Euronews/Daily Beast nyomán)

Valódi Hírek