Frissen létrehozott alapítványt dobott meg a kormány párszázmilliónyi ingatlannal

Az alapító jogokat Palkovics László gyakorolja.

A Pannon Egyetemért Alapítványról szóló törvény felsorolja az alapítványnak juttatandó vagyonelemeket, majd egy kormányhatározat a pénzbeli támogatást részletezi. Az éves működés 400 millió közpénzbe kerül. — ez derül ki a hétfői Magyar Közlönyből.

A törvény felsorolja, mely vagyonelemek kerülnek az alapítvány tulajdonába. Ezek többek közt a következők: Balatonalmádiban vízi sporttelep, üdülő és hajóállomás, Veszprémben épületek, lakások, kutatóintézet és kollégium, továbbá Zalaegerszegen sporttelep, főiskola, irodaház és kollégium.

A kormány ugyanebben a határozatban közérdekű vagyonkezelő alapítványként létrehozta a Pannon Egyetemért Alapítványt, amelynek

alapító jogait Dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter gyakorolja.

A létrehozás költségére a 2021-es költségvetésből 600 millió, míg az induló vagyonra szintén 600 millió forint fordítható. Ezeket a forrásokat január végéig kell előteremtenie a pénzügyminiszternek.

Az alapítvány alapító okiratában meghatározott célok és azok elérése érdekében végzett tevékenységek megvalósításához szükséges forrás 133 millió forintot tesz ki 2021-ben. Ezt szeptember első napjáig kell biztosítania a pénzügyminiszternek. Azt követően – 2022-től – pedig évente 400 millió forintot kell betervezni erre, a központi költségvetésben.

Valódi Hírek