Karácsony Gergely: A hátam közepére kínálkozik a miniszterelnöki pozíció (+videó)

De soha ne mondd, hogy soha.

Interjút adott az RTL Híradónak Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, aki elmondta, azzal, hogy a kormány január 1-től felére csökkenti a helyi iparűzési adót, Budapest 15-20 milliárd forinttól eshet el.

A főpolgármester úgy vélekedett a szombaton bejelentett intézkedéssel a kormány a 30 éves magyar önkormányzatiságot „politikai célból meg akarja gyilkolni”. Szerinte emiatt veszélybe kerülhetnek a közszolgáltatások is, azt viszont, hogy szükség esetén melyiket állítaná le, nem árulta el, mert bízik abban, hogy még sikerül változást elérni a kormánynál.

Mint kiderült, január közepén tartják az önkormányzati szövetségek találkozóját – amelyen a kormány képviselő is jelen lesznek. Karácsony elmondta, azt az álláspontot fogják képviselni, hogy az iparűzési adó felének kiesése miatt

„teljeskörű kompenzációt várunk el. Pont. Nincs külön alku”.

A budapesti főpolgármester az ellenzéki pártok közös listaállításával kapcsolatban úgy vélekedett, örül neki, de még nem foglalkozik az előválasztással. Arra a kérdésre, hogy indulna-e a miniszterelnöki pozícióért Karácsony úgy válaszolt:

„Egy politikus soha ne mondja azt, hogy soha. Én mindig azt mondtam, és most is azt gondolom, hogy nekem nincs ilyen ambícióm.

Sőt, nekem a hátam közepére kínálkozik egy ilyen kihívás,

hiszen annak az embernek, akinek ezt a kampányt meg kell vívnia, majd utána ezt az országot ilyen körülmények között kell kormányoznia, az nagyon nagy terhet vállal a hátára” .

Valódi Hírek