Kiderült, hol volt Müller Cecília az elmúlt 10 napban

Megoldódott a rejtély.

Müller Cecília, országos tiszti főorvost legutóbb tíz nappal ezelőtt, december 8-án lehetett látni az Operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. December 9-én, múlt héten szerdán már Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője állt a kamerák elé Kiss Róbert alezredes mellett.

Eltűnésével kapcsolatban pedig sem az Operatív törzs sajtóosztálya, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem adott tájékoztatást.

Csütörtökön reggel viszont részben megoldódott a rejtély, Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben ugyanis már megjelent egy kép a tiszti főorvosról, amint az Operatív törzs hajnali ülésére igyekszik.

Délután pedig Gál Kristóf ORFK-szóvivő mellett a napi tájékoztatón is megjelent. Gál elmondta,

Müller az elmúlt napokban „teljes gőzerővel” dolgozott a védőoltási program előkészítésén.

„Köszönjük, hogy idő tudott szakítani arra, hogy ma itt legyen és személyesen tájékoztassa önöket a legfontosabb tudnivalókról” – mondta a szóvivő.

Müller Cecília elmondta, már több mint 200 ezren regisztráltak elő a vakcinára, sokan teszik ezt postai úton is. Ennek nagyon örül, hiszen a fertőzés elleni védelemnek rendkívül fontos eszköze a védőoltások jelenléte, amire büszkék vagyunk.

A járvány jelenlegi alakulásával kapcsolatban a tiszti főorvos elmondta, a helyzet kiegyensúlyozott, de sajnálatos, hogy az elmúlt 24 órában újabb 187 fertőzött beteg veszítette életét, de az még inkább tragikus,

hogy köztük van egy 19 éves fiú is.

Nála egy kórházi ellenőrzés során derült ki, hogy koronavírusos, alapbetegsége bakteriális és gombás eredetű gyulladás volt.

 

Valódi Hírek