„Boldog karácsonyt” – mondta a fideszes képviselő a nyomozásról, ami csalás miatt indult ellene

Kovács Sándor 60 millió forintos uniós támogatásból épített turisztikai birodalmat az udvarán.

Mi is megírtuk, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

A képviselőről szeptemberben derült ki, hogy a családi birtokán

60 millió forint

vissza nem térítendő brüsszeli támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Az összegeket habár hivatalosan nem Kovács kapta, azokból mégis az ő birtokán épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”.

A kormánypárti politikust szerdán érte el a 24.hu. Azzal kapcsolatos kérdésükre, hogy értesült-e a nyomozásról, Kovács azt válaszolta: „Én arról értesültem, hogy karácsony közeledik, és

önnek, a családjának és a szerkesztőségük minden egyes tagjának áldott, békés, vírusmentes ünnepeket kívánok, és boldog új évet!”

Ezt követően Kovács bontotta a vonalat.

A képviselő az üggyel kapcsolatban korábban azt állította, az uniós támogatásból felhúzott épületekhez nincs köze, ő csak a telket adta ahhoz, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. A képviselő azt is mondta, hogy az építményeket a pályázat nyertesei tulajdonolják, valójában azonban a szóban forgó telek tulajdoni lapján Kovács és édesanyja jelent meg tulajdonosként.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek