Botrány: Kórházparancsnok állta Hadházy Ákos útját, amikor megpróbált bejutni a szekszárdi kórház Covid-osztályára (+videó)

Tragikomédia.

Korábban mi is megírtuk, hogy Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő több közérdekű adatigénylés során próbálta megszerezni azt, hogy melyik kórházban, melyik napon, hány koronavírusos beteg hunyt el. A képviselőnek azonban először Müller Cecíliától, majd a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is azt írta, hogy nem rendelkeznek ilyen adatokkal.

Ezt követően Hadházy Ákos a szekszárdi kórház igazgatójánál is levélben érdeklődött arról, hogy melyik napon hány koronavírus-fertőzött hunyt el az intézményben. Többszöri megkeresésére azonban nem érkezett válasz. Szerdán ezért az országgyűlési képviselő úgy döntött, hogy

„miután tavasszal Orbán képviselőtársamat nagyon szívesen fogadták (annak ellenére, hogy elvileg bejelentés nélkül érkezett) és a főigazgató körbe is vezette a COVID-osztályon, azt gondoltam, én is tájékozódni fogok az intézményben. Ez különösen fontos azért, mert

nagyon aggasztó híreket hallok odabentről olyan kollégáktól, akik egyelőre névvel nem vállalják az információkat”

– írta a szerda reggel közzétett bejegyzésében Hadházy Ákos, aki egy videót is megosztott a szekszárdi kórház udvarán tett látogatásáról.

Ebben az látszik, hogy Hadházy Ákos csak pár méterrel jutott be a kórház udvarára, ahol az ide-oda sasszézó képviselőnek először a kapuőrök, majd a kórházparancsnokság tagjai is útját állták, arra hivatkozva, hogy nem rendelkezik írásos engedéllyel a belépésre.

Ezt azonban Hadházy Ákos állítása szerint több alkalommal is kérvényezte, és azért ment el személyesen a kórházhoz, mert megkereséseire nem kapott választ.

Hadházy azon kérdésére, hogy miért nem lehet bemenni a kórházba, Elmauer Szilárd kórházparancsnok először azt válaszolta, hogy „ez külön szabályozásra került, fejből nem tudom megmondani önnek a számát, de ha szükséges megkeresem”, majd azzal folytatta, hogy „egészségügyi miniszteri határozatban van szabályozva”.

„A mostani, néha tragikomikus reakciókat kiváltó fellépésemnek annyi részeredménye azért lett, hogy a főigazgató a titkárnőjén keresztül megüzente, hogy hétfőn hajlandó az irodájában fogadni” – közölte a képviselő.

Szerinte az is „nagyon aggasztó”, hogy már Orbán Viktor is felhagyott a „Mátyás-királyt idéző kórházlátogatásokkal”, ez ugyanis azt jelzi, hogy „van fogalma és információja arról, hogy mi várna ott rá, de el akarja titkolni”.

Hadházy Ákos tragikomikus akcióját itt lehet megnézni:

Valódi Hírek