Kiderült: Nem jár állami támogatás annak, aki saját maga újítaná fel az otthonát (+videó)

Mindig olvassuk el az apró betűs részt!

Nem kapja meg a lakásfelújítási támogatást az, aki maga újítaná fel otthonát — derül ki az RTL Klub keddi Híradójából.

Az Államkincstár honlapján böngészve válik egyértelművé, hogy a támogatás csak akkor igénybe vehető, ha a kérvényező szakembert fogad a munkák elvégzéséhez.

A Híradó által megszólaltatott szakértő szerint viszont 2021-ben még az ideinél is 5-10 százalékkal lesznek magasabbak a kivitelezői díjak.

Az Államkincstár arra hivatkozik, hogy kizárólag azonos arányban fizethetik vissza támogatás formájában a pénzt az anyagköltség és a munkadíj után. Ha nem egyenlő a két összeg, akkor a kisebbet veszik alapul, és annak a kétszeresét adják, ez 4 milliós anyagköltségnél és 1 milliós munkadíjnál 2 millió forint.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valakinek nincsen vagy anyagköltség-, vagy munkadíj-számlája a benyújtott számlák között,

annak nem jár a támogatás.

Balogh László, az ingatlan.com elemzője szerint sokan terveztek saját felújítást a kormány új támogatásával. Novák Katalin elmondta: a támogatásnál annyi megkötés lesz, hogy az anyagköltség és a munkadíj számlái is legyenek benne a benyújtott igénylésben. A miniszter elmondta:

A feltételrendszer indoka az, hogy a támogatást szakszerű módon, szakemberekkel megvalósított munkára lehessen igénybe venni.

A teljes riportot itt tudod megnézni:

(RTL Klub nyomán)

 

Valódi Hírek