Hivatalos: Magyarország lett a harmadik legszegényebb ország az egész EU-ban (+grafikon)

Megérte felvenni azt a sok hitelt.

Még mindig hatalmas a különbség az Európai Unió legszegényebb és leggazdagabb államai között, derült ki az Eurostat jelentéséből. Az Eurostat az Unió statisztikai hivatala, amely a tavalyi adatokat összesítette a jelentésben.

Az EU leggazdagabb országa Luxemburg, a legszegényebb pedig Bulgária, és bár Magyarország tavaly egy kicsi javított a pozícióján, még mindig a legszegényebb tagállamok között van,

egészen pontosan a harmadik ebben a sorban.

Ha az uniós átlagot vesszük 100 %-nak, az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás is 106 százalék volt tavaly.

Ha a vásárlóerőt nézzük, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 260 százaléka volt az uniós átlagnak, míg az utolsó helyezett Bulgáriában 53 százalék.

Az uniós átlagot az egy főre jutó GDP összesen tíz tagállamban haladta meg, ezek: Luxemburg, Írország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Németország, Svédország, Belgium, Finnország és Franciaország.

A háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásban is Luxemburg az első, az EU-s átlag 135 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 58 százalékával.

Magyarország tényleges fogyasztásban 2019-ben 67 százalékon állt, és a háztartások életszínvonalát nézzük,

hazánk a 3. legszegényebb ország az EU-ban.

 

Valódi Hírek