Kiderült: Lázár János és családja is átesett a koronavírus-fertőzésen

Három hetet töltöttek karanténban.

A Magyar Tenisz Szövetségben (MTSZ) három évre vonatkozóan vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi jellegű bűncselekmények gyanúja miatt. Az adóhivatal munkatársai iratokat foglaltak le, házkutatást tartottak, lemásolták a számítógépek tartalmát és iratokat kértek bemondta Lázár János, a Szövetség elnöke, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Blikknek adott interjújában.

A kancelláriaminiszter beszélt arról is, hogy a csődbe jutott MTSZ az államtól kapott 3,5 milliárd forintos mentőcsomagjából már 2,5 milliárd forintot fizettek ki.

“Közel egymilliárd forintot a nemzetközi szövetségeknek, ügynökségeknek róttunk le. Így az IMG-nek 300 millió forintot tettünk le, amit ahhoz érdemes mérni, hogy a szerződés szerint 600 millió forintot követeltek. A támogatás fennmaradó másfél milliárd forintjából rendeztük többek között a sportolók, az edzők, illetve a versenyek szervezői felé fennálló tartozásokat. Aki fel tudta mutatni a kifizetetlen számláját, annak törlesztettük a szövetség tartozását” – részletezte az elnök.

Lázár elmondta, pénzügyi biztosként reménykedik abban, hogy sikerül rendezni a szövetség pénzügyi gondjait és ezt követően talpra tudják állítani a magyar teniszt, erre azonban egyelőre nem bontana pezsgőt.

Az interjú végén szóba került az is, a miniszter hogyan fogja ünnepelni a pandémiás helyzetben a karácsonyt. Lázár ezzel kapcsolatban elmondta, az idei ünnep és évzárás valóban más lesz a korábbi évekhez képest.

“Ezt nyilvánosan még nem említettem,

de sok más családhoz hasonlóan mi is átestünk a fertőzésen. Kerek három hétig karanténban voltunk.

Emiatt a nagyszülőket sem láttuk már egy hónapja. Remélem, hogy szenteste együtt lehetünk, már nagyon várom, hogy megölelhessem édesanyámékat”

– mondta Lázár János.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt napok eseményeit látva (itt példaként az uniós költségvetéssel kapcsolatos vétót hozza a kérdező) miként éli meg, hogy most nem első vonalban politizál, Lázár úgy válaszolt:

“Köszönöm, jól vagyok és nincs hiányérzetem, mert nagyon sokat dolgozom a választókörzetemben”.