Orbán elvonásai ellenére karácsonyi bónuszt ad a nyugdíjasoknak egy DK-s kerület (+videó)

Így is lehet.

5.000 forintos utalvánnyal támogatja a kerületben élő 65 év felettieket a XVIII. kerület önkormányzata – jelentette be Pestszentlőrinc DK-s polgármestere vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Szaniszló Sándor úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció és a többi ellenzéki párt kérésének ellenére a kormány a koronavírus-járvány tombolása idején továbbra sem hoz érdemi intézkedéseket az emberek megsegítésére.

A kerületben élő idősek támogatását azzal indokolta, hogy a dráguló élelmiszerárak miatt sok nyugdíjasnak problémát jelent a létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek megvásárlása.

Ezért döntött arról a kerület önkormányzata arról, hogy az év végi források terhére ötezer forintos utalvánnyal támogatják azokat a kerületben élőket, akik azt kérték. Több mint 15 ezer utalványt küldenek ki, melyek postázása megkezdődött – tette hozzá.

A polgármester tájékoztatott arról, hogy a kerületben fővárosi segítséggel megrendeltek 3000 tesztet. Ezekkel elsősorban azokat fogják jövő héttől tesztelni, akik az önkormányzati szférában dolgoznak és kimaradtak a kormányzat eddigi teszteléséből.

Hozzátette: a közelmúltban nagy mennyiségű fertőtlenítő szállítmány érkezett, amelyeket a gyermek- és szociális intézményekben használnak fel.

Szaniszló Sándor közölte azt is, hogy az önkormányzat száz százalék táppénzt biztosít azok számára, akik az önkormányzat környékén dolgoznak, munkatársaik, és koronavírus-fertőzés miatt nem tudnak dolgozni.


.

Valódi Hírek